Hofstede Ruwinkel

Hofstede Ruwinkel
Ruwinkelseweg 3
3925 MB
Scherpenzeel

Contactpersoon
Claire van Emden
Sjors Harkema

Hofstede Ruwinkel is een woonplek voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. De woonplek ligt buiten het dorp Scherpenzeel, met de weilanden en bossen om je heen. Je woont middenin de natuur.

Er zijn 28 appartementen, verdeeld over 4 gebouwen. 

Je thuis voelen, dat is belangrijk. Samen met jou zorgen we voor een gezellig en veilig thuis.

Voor wie

Deze plek is geschikt voor jou als je:
- een lichte verstandelijke beperking hebt
- en misschien ook gedragsproblemen of een psychiatrische aandoening hebt 

De bewoners zijn tussen de 20 en 70 jaar oud. 

Je mag wonen op Hofstede Ruwinkel als je een indicatie hebt voor VG (besloten) wonen met zeer intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering. 
Soms mag je ook wonen op Hofstede Ruwinkel als je een indicatie hebt voor VG wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering.

Begeleiding

De begeleiding sluit aan bij wat jij nodig hebt. Kun je dingen zelf doen? Dat is mooi. Maar heb je vragen? Of lukt er iets niet? Dan helpen we je. Er zijn 24 uur per dag mensen van Abrona aanwezig. Ook heb je een persoonlijk begeleider. Dat is jouw aanspreekpunt. 
Bij Hofstede Ruwinkel krijg je veel aandacht en hulp. Woon je hier al langer? Kun je steeds meer zelf? Misschien kun je dan wel ergens anders wonen waar minder hulp nodig is. 

Hoe ga ik wonen
Je krijgt een eigen appartement. Het is 1 grote kamer. Ook heb je een eigen douche, een wc en een keukentje. Je mag het appartement inrichten zoals jij dat wilt. Met je eigen meubels, planten en versieringen. 

Hofstede Ruwinkel heeft ook een huiskamer voor elke groep. En er is een ruimte voor alle groepen samen: een gezellige boerenkeuken. Daar kun je tv kijken, koffiedrinken, of gewoon in een luie stoel zitten.

Werk en dagbesteding
Hofstede Ruwinkel heeft een erf, een tuin en een moestuin. Binnen is een fitnessruimte. Binnen is ook een ruimte om spelletjes te doen: er staat een voetbaltafel en een flipperkast. 

Bij Hofstede Ruwinkel werk je aan een zinvolle daginvulling. Er zijn allerlei mogelijkheden. Je kunt meubels maken van hout. Je kunt kaarsen maken. Je kunt in de (moes)tuin werken. Je kunt bloemen plukken. Of je kunt de kippen, paarden en katten verzorgen. Wil je graag werken buiten het erf? Dan kun je bijvoorbeeld papier prikken in Veenendaal, of in het bos werken. 
Voor alles geldt: je kiest zelf of je ergens aan meedoet. 

Heb je een verstandelijke beperking, maar woon je niet op Hofstede Ruwinkel? Ook dan ben je welkom bij ons. Je kunt dan meedoen met onze activiteiten, en leuke mensen ontmoeten.

Wat is er in de buurt te doen
Het dorp Scherpenzeel is niet ver weg. Daar kun je naar de winkels. In Scherpenzeel is ook een zwembad. Je kunt met de bus of met de fiets. 

Soms gaan we survivallen in het bos. Dan gaan we met elkaar naar het bos om te kamperen. We nemen dan zo weinig mogelijk mee. Soms niet eens een tent. Je mag mee, maar dat hoeft natuurlijk niet. 

Bij Hofstede Ruwinkel doen we samen leuke dingen. Er is regelmatig soos. Dat is een avond speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. De soos is altijd heel gezellig. Kom je ook een keer?

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
Hofstede.Ruwinkel [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.