Faros

Faros
Bovenpolder 126
3453 NP
Vleuten

Contactpersoon

Thijs van Swaaij

Faros is een 24-uurs woonlocatie van Abrona gelegen in de Meern, in de gezellige wijk Veldhuizen. Het is een woonlocatie waar saamhorigheid en gezelligheid op de eerste plaats staan, maar uiteraard is individuele aandacht bij ons erg belangrijk.  

Hoe ziet de woning eruit?

Faros is een woonlocatie voor 22 mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. De bewoners zijn verdeeld over twee huiskamers. We kijken samen met jou wat je nodig hebt en welke groep het beste bij je past. Elke groep heeft een grote woonkamer met keuken waar iedere dag heerlijk vers wordt gekookt. Je kunt ervoor kiezen om met de groep mee te eten of je zorgt zelf voor je eigen maaltijd vanuit je eigen voedingsarrangement. De woonkamer wordt ook gebruikt voor gezelligheid, zoals met elkaar koffie drinken, spelletjes spelen, muziek luisteren of televisie kijken. Er is ook een dakterras waar je heerlijk kunt genieten van de zon.

Iedereen heeft een eigen studio met een eigen voordeur, halletje en slaap-woon gedeelte met een klein keukentje. Deze is niet bedoeld om te koken, maar je kunt er wel koffie of thee zetten. Je hebt ook een berging en badkamer, deze deel je samen met je buurman of buurvrouw.

Wat is er in de buurt te doen?

Faros ligt midden in de wijk Veldhuizen in de Meern. In de buurt is er een hele hoop te doen. Faros bevindt zich op de middelste verdieping van een groot wooncomplex. Op de verdieping boven en onder ons wonen ook nog andere mensen. In het gebouw bevindt zich nog een locatie van Abrona, de Veldhof.

Buurthuis de Pijler zit onder Faros. Hier worden vaak leuke activiteiten georganiseerd, zoals een eetcafé, dansworkshops, spelletjesavonden, biljarten, muziek maken of je kunt er gewoon binnen lopen voor een bakje koffie.

De supermarkt zit om de hoek en er zijn meerdere winkelcentra in de buurt. Ook zijn er een zwembad, sportvereniging, fitnescentrum of café en restaurants in de buurt. Er zit een bushalte voor de deur met bussen naar bijvoorbeeld Utrecht Centraal of naar Vleuterweide reizen.

Voor wie

Faros is een 24-uurs zorglocatie waar mensen tussen de 35 en 65 jaar wonen. Ze hebben allemaal een lichte of matige verstandelijke beperking. De bewoners zijn mobiel en gebruiken geen hulpmiddelen. De bewoners op Faros hebben allemaal werk of dagbesteding.

Zorgprofiel VG3 en VG4 en soms een ander zorgprofiel in overleg.

Begeleiding

Welke ondersteuning krijg je?

Om het begeleiden zo goed mogelijk te laten aansluiten wordt op de woning gewerkt vanuit de visie van Abrona en de grondhouding van Triple C. De begeleiding staat naast je, ook juist als je minder lekker in je vel zit.

Met empathie, energie, onze expertise en ervaring zetten we ons dagelijks in om samen met cliënten díe dingen te doen die er echt toe doen. Hiermee dragen we bij aan rust, ruimte, levensvreugde en vrijheid voor de cliënt met de mogelijkheden die er zijn.

De begeleiding van Abrona probeert samen met jou de dag op een zo normaal en fijn mogelijke manier vorm te geven. We willen het normale leven zoveel mogelijk laten doorgaan, ook op dagen dat het moeilijker gaat. We maken met iedereen afspraken over een zinvolle dag, passend bij de behoeften. De ene dag kan dit misschien meer zelfstandig, de andere dag bieden we daarbij zoveel ondersteuning als nodig is. De begeleiding sluit aan bij jouw tempo.

De afspraken die we maken over hoe we voor jou zorgen worden opgeschreven een persoonlijk ondersteuningsplan. In dit plan staat ook beschreven waar we met jou naartoe willen werken. Dit plan wordt jaarlijks besproken en bijgesteld met jou en/of met je wettelijk vertegenwoordiger.

De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig op Faros. De begeleiding helpt je dingen zoveel mogelijk zelf te doen. Heb je toch wat hulp nodig, dan is de begeleiding daar voor jou. In de nacht is er altijd één begeleider aanwezig voor als je dan hulp nodig hebt.

 

Zinvolle dag

Iedereen is gebaat bij een zinvolle daginvulling. Alle bewoners van Faros hebben daarom ook werk of dagbesteding. De meeste bewoners gaan bijvoorbeeld naar Mooi van Abrona, Zizo, UW of werken in een restaurant. De afdeling participatie van Abrona kan jou helpen en met je meedenken als je nog geen werk of andere daginvulling hebt.

Op Faros komen regelmatig vrijwilligers helpen met activiteiten. Als je dit leuk vindt, kijken we met elkaar welke activiteit je graag met een vrijwilliger zou willen doen. Er worden bijvoorbeeld veel spelletjes gespeeld, lekkere dingen gebakken of  er wordt een wandeling en fietstocht gemaakt. Ook wordt er met regelmaat een leuk uitje georganiseerd voor alle bewoners. We gaan dan naar de bioscoop, dierentuin of pretpark.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
faros-PO [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.