Brediushof

Brediushof
Kievitstraat 39
3443 BD
Woerden

Contactpersoon

Clemy Konijn - Bontan en Esther van Honkoop - van Andel

Brediushof ligt in een bosrijke, groene omgeving in Woerden vlak bij het bruisende centrum. Brediushof is een Zorg in Natura locatie van Abrona. Er wonen 28 bewoners met een verstandelijke beperking. Dit zal in de toekomst worden uitgebreid naar 32 bewoners.

Wonen

Het gebouw bestaat uit 3 woonlagen, bereikbaar met lift. Hiernaast zijn er 5 direct aangrenzende buitenappartementen. Iedere cliënt heeft een eigen appartement of studio. Op elke woonlaag bevindt zich nu nog een woonkamer. Per december 2023 wordt er met de lokale raden een plan opgesteld om de 3 woonkamers om te bouwen tot 4 studio’s. De grote entreehal op de begane grond wordt omgebouwd tot grote woonkeuken en woonkamer waar gezamenlijk wordt gegeten en activiteiten worden ondernomen.

Begeleiding

Op Brediushof wordt er 24-uursbegeleiding geleverd vanuit de visie van Abrona. Hierbij zijn de ontmoeting tussen mensen, respect en mogelijkheid tot ontplooiing kernbegrippen. Met empathie, energie, onze expertise en ervaring zetten we ons dagelijks in om samen met cliënten díe dingen te doen die er echt toe doen. Hiermee dragen we bij aan rust, ruimte, levensvreugde en vrijheid voor de cliënt met de mogelijkheden die er zijn.

Op Brediushof wordt er gewerkt volgens Triple C, "het gewone leven ervaren". Het bieden van een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie en het bieden van een betekenisvolle dag invulling, waarbij we anders kijken naar gedrag. Dat alles samen met de begeleiders die onvoorwaardelijk de bewoners ondersteunt. We stimuleren iedereen om zo zelfstandig mogelijk te leven.

Voor wie

In Brediushof wonen 28 mensen met een lichte of matige verstandelijke beperking. Op Brediushof kun je wonen vanaf je 18de levensjaar. De meeste bewoners zijn tussen de 20 en 55 jaar oud. Je kunt wonen op Brediushof als je één van deze zorgprofielen (voorheen ZZP) hebt: VG 3, 4 en 6. Heb je een andere indicatie, vraag ons dan naar de mogelijkheden.

Zinvolle dag

We vinden het belangrijk dat iedereen een zinvolle dag heeft, afgestemd op de individuele behoefte. Als je bij ons woont, willen we graag dat je werk of dagbesteding hebt. In Woerden zijn verschillende mogelijkheden voor dagbesteding, binnen en buiten Abrona. We denken hierin graag met je mee. Ook bedenken we graag samen met jou, je verwanten en medebewoners leuke activiteiten die georganiseerd kunnen worden. Er worden vanuit Brediushof verschillende Soos activiteiten georganiseerd. Ook in de buurt kun je fitnessen, zwemmen, voetballen en paardrijden.

Foto 6 voorkant Brediushof
Voor wie

In Brediushof wonen 28 mensen met een lichte of matige verstandelijke beperking. De meeste mensen zijn tussen de 30 en 40 jaar oud. Je kunt wonen op Brediushof als je één van deze zorgprofielen (voorheen ZZP) hebt: VG 1, 2, 3, 4, 5 of 8. Heb je een andere indicatie, vraag ons dan naar de mogelijkheden.

Begeleiding

Brediushof heeft 24-uursbegeleiding. Voor elke verdieping is er een vroege dienst en een late dienst. ’s Nachts is er een slaapdienst voor heel Brediushof. De begeleiding biedt zowel ondersteuning/overname bij de verzorging waar nodig, als begeleiding op het sociaal-emotioneel gebied.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.