NUdoen! Woerden

NUdoen! Woerden
Meulmansweg 27
3441 AT
Woerden

Contactpersonen:

Ilja Korenstra

Jozina Bronkhorst

Word vriend van NUdoen! Woerden en steun ons.
www.vriendenvanabrona.nl 
NL22RABO 0375 29 5569 st. Vrienden van Abrona o.v.v. NUdoen! Woerden

Doel
Een passende werkplek bieden aan mensen voor wie betaald werk niet vanzelfsprekend is, dat is de missie van NUdoen! Woerden. Voor iedereen is er een plek in onze maatschappij! 

NUdoen! is onderdeel van Abrona en is een leuke en leerzame werkplek voor iedereen met een ondersteuningsvraag. Bij NUdoen! zijn je interesses en leerwensen leidend. NUdoen! heeft een aantal verschillende werkplekken in Woerden en omgeving. Door de veelzijdigheid aan activiteiten en diverse samenwerkingen met lokale partners, kan er maatwerk worden geboden. Bij NUdoen! noemen we cliënten ‘assistent medewerkers’.

Wij streven naar een samenleving waarin iedereen een betekenisvol leven kan leiden!

Ontstaan
NUdoen! Woerden is in 2013 begonnen met NUdoen! in de Bieb. Er waren toen 4 assistent medewerkers en 1 werkbegeleider, nu zijn we met bijna 90 assistent medewerkers en ongeveer 15 werkbegeleiders.

Variatie in werkplekken
NUdoen! heeft een aantal verschillende werkplekken in Woerden en omgeving. Door de veelzijdigheid aan activiteiten en diverse samenwerkingen met lokale partners, kan er maatwerk worden geboden. 

NUdoen! in de Bieb
De bibliotheek van Woerden ondersteunen wij met diverse werkzaamheden, zoals boeken terugzetten, alfabetiseren en koffie/ thee verzorgen bij cursussen en bijeenkomsten georganiseerd in de bibliotheek. In onze winkel verkopen we diverse (hout) producten en train je winkelvaardigheden. Vanuit deze centrale plek in Woerden voeren we diverse werkzaamheden uit voor lokale ondernemers.

NUdoen! Groen 
Vind je het leuk om te werken in het groen, houd je van buiten zijn en heb je interesse in houtbewerking of het leren werken met machines en gereedschap dan ben je bij NUdoen! Groen op de juiste plek! Naast dat wij werken op het erf van Boerderij de Boerinn in Kamerik werken wij ook o.a. samen met Stichting Landgoed Bredius. 
Kijk vooral ook even op de locatiepagina van NUdoen! groen

NUdoen! Beleef
Heb jij behoefte aan een prikkelarme, gestructureerde en belevingsgerichte werkplek? Dan zou NUdoen! Beleef wel eens goed bij jou kunnen passen. Je kan op deze groep kiezen of je zelfstandig wilt werken of deel wilt nemen aan een groepsactiviteit. Je kunt hier o.a. creatieve activiteiten of werkzaamheden doen voor een externe partij.

NUdoen! Gemeentehuis
Broodjes beleggen, soep koken en salades klaar maken is wat je doet in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis in Woerden. Dit is een samenwerking met Ferm Werk. We verzorgen de totale catering en schoonmaakwerkzaamheden in het restaurant, de keuken en vergaderzalen. Jouw inzet wordt enorm gewaardeerd in het gemeentehuis!

NUdoen! Leer- en ontwikkeldag
De donderdag is onze Leer- en Ontwikkeldag, het is mogelijk om vaardigheden en cursussen te volgen op verschillende gebieden zoals schoolse vaardigheden, verkeersvaardigheden en Engels. Op de donderdagmiddag is er een computercafé.

Bij NUdoen! vinden we leren en ontwikkelen erg belangrijk. We geven regelmatig workshops en cursussen op de verschillende werkplekken, op vraag van assistent medewerkers.

NUdoen! Bedrijf
Je kan binnen NUdoen! ook werken op een bedrijfsplek. We hebben een groot netwerk binnen Woerden. Er werken assistent medewerkers op verschillende bedrijfsplekken in Woerden. Denk hierbij aan het werken bij een horecaondernemer, de kapper of in een zorgcentrum. Samen met jou werken we op deze manier aan bijvoorbeeld het vergroten van je zelfredzaamheid, het verbeteren van je sociale vaardigheden, werknemersvaardigheden en/ of vakvaardigheden

Voor wie

NUdoen! Woerden is voor iedereen met een ondersteuningsvraag op het gebied van werk en participatie en met een geldige WLZ indicatie of een indicatie vanuit de WMO.

Ook zijn er diverse mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.

Begeleiding

Wij bieden binnen ons aanbod ruimte voor eigen inbreng en zoeken samen met jou naar invulling van een dagprogramma dat bij jou past.

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
ilja.korenstra [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.