Bij Johannes – atelier, winkel en café

Bij Johannes – atelier, winkel en café
Montaubanstraat 84
3701 HX
Zeist

Contactpersoon

Christina Noordegraaf
 

Onze locatie is vernoemd naar Johannes Montauban, een timmerman die 2 eeuwen geleden in Zeist woonde. Een échte vakman. En dat zijn we Bij Johannes ook! Want, net als Johannes dat deed, maken we (bijna) alles zelf. De lekkerste koekjes van Zeist? Zelf gebakken! De tomaten op je broodje? Zelf gekweekt! Ons servies? Zelf ontworpen en beschilderd! En wist je dat we met het hele team elk jaar maar liefst honderden kerstpakketten verzorgen voor bedrijven uit het hele land?

Bij Johannes is er voor iedereen met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt wel een passend plekje in ons team. Je kunt bijvoorbeeld ervaring opdoen in de winkel, of werken in de bediening van het restaurant. Er is plek voor talenten in de keuken, een creatieveling kan zich uitleven in het atelier en groene vingers komen goed van pas in onze eigen moestuin.

Hecht team

De locatie bestaat al sinds 1998 en was vroeger bekend onder de naam Kunst, Lunch en Cadeau. In het voorjaar van 2017 is er flink verbouwd. We zijn heel trots op de vernieuwde locatie. Wat het extra leuk maakt is dat de winkel, het café en het atelier nu nog meer met elkaar verbonden zijn. Vanaf de straat kunnen we voorbijgangers goed zien hoe onze kunstenaars in het atelier bezig zijn en vanuit het restaurant kijk je de winkel in. Iedereen krijgt zo de kans om te doen waar hij of zij zelf goed in is, terwijl je tegelijkertijd toch een heel hecht team vormt.

Ook de begeleiders hebben allemaal hun eigen specialiteit. In het atelier leren we je bijvoorbeeld nieuwe technieken, in de keuken worden heerlijke recepten uitgewisseld en in het restaurant laten we zien hoe je een lunch serveert.
We vinden het vooral erg belangrijk dat de sfeer goed is en dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Daarom gaan we graag met je in gesprek. Waar ben je goed in? Wat zou je graag nog willen leren? En heb je leuke ideeën? Dan kijken we graag hoe we je kunnen helpen om ze werkelijkheid te laten worden.

Wil je bij ons werken?

Iedereen heeft Bij Johannes de kans om zelf iets in te brengen. De mooie teksten van Cor, de originele serviezen van Tanja, het broodje van de maand van Frank, en de mooi gedekte tafels van Jessica zijn daar een goed voorbeeld van. En als jij niet zo creatief bent, dan wil je ons misschien wel helpen in de winkel, of mensen een heerlijke tijd bezorgen in het restaurant. Als jij iemand bent waar we van op aan kunnen, dan nodigen we je van harte uit in ons gezellige team.

Foto 5 Bij Johannes

Locatie bezoeken

Neem contact op met de locatie
bij.johannes [at] abrona.nl

Zorgaanbod

Informatie over begeleiding en ondersteuning
zorgadvies [at] abrona.nl

Routebeschrijving

Kom lekker op de fiets of pak de bus of trein. Zo draag jij ook bij aan een beter milieu voor ons allemaal.