Abrona Robberse Eiland ontvangt arcadekast van SQS Nederland

Robberse Eiland

De afgelopen maanden bouwden medewerkers van SQS Nederland uit Utrecht samen met cliënten van Abrona Robberse Eiland een heuse arcadekast. Onlangs  konden  cliënten van Abrona Robberse eiland de kast voor het eerst in gebruik nemen . Dit werd  samen met een aantal van de bouwers van SQS gevierd.

SQS bedacht het plan  om met collega’s een arcadekast te bouwen en deze vervolgens te schenken aan een  goed doel.  Het werd een  wedstrijd waarin  3 SQS teams met elkaar de uitdaging aangingen welk team de mooiste en best functionerende arcadekast kon maken. “Een mooie uitdaging om  ontwerp, techniek en software te combineren. Dat past goed bij ons bedrijf”, aldus Ruud Poels, manager communicatie SQS Nederland.  

Arcadekast in gebruikHet SQS team uit Utrecht koos als goed doel voor Abrona Robberse eiland. “Bij de kennismaking waren we meteen enthousiast toen we  hun mooie werkplaats zagen. Bovendien wilden een aantal  cliënten heel graag meehelpen. Een aantal zomeravonden hebben we samen aan de kast gebouwd.  Abrona Robberse Eiland zorgde  ervoor dat al het schuur- en schilderwerk overdag werd gedaan.  Mede door deze goede samenwerking heeft het team Utrecht de wedstrijd gewonnen, ook al was het alleen voor de eer, we willen Abrona Robberse Eiland hier een groot compliment voor geven”, aldus Ruud Poels.

Voor Abrona Robbers Eiland was dit project ook een bijzondere ervaring. Na het zien van het instructiefilmpje:  hoe bouw je een arcadekast,  waren er aanvankelijk wat twijfels of dit voor de cliënten niet te ingewikkeld was, maar dat bleek ongegrond. Samen zijn ze er prima uitgekomen en beschikt Abrona Robberse Eiland over een originele  arcadekast die een mooi plekje krijgt in de ontmoetingsruimte.

De kast is nu feestelijk in gebruik genomen. Nadat de kast op een centrale plek in de ruimte was gezet,  vormde zich een lange rij van belangstellenden om de kast goed te bekijken. Daarna  namen Stefan en Eelco, 2 cliënten van Abrona Robbers Eiland het woord om de SQS medewerkers  te bedanken voor de arcadekast en de fijne en leerzame samenwerking. Daarna kon het feestje echt beginnen. Onder genot van een hapje en drankje verkenden  cliënten de spelmogelijkheden van hun eigen arcadekast.