Mooie verbindingen bij Abrona locaties tijdens NL Doet

Diverse locaties van Abrona hebben meegedaan aan NL doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Wat ontstonden er leuke contacten en wat werd er goed en enthousiast samengewerkt.

Bij Hofstede Ruwinkel meldde de burgemeester, wethouder, vrijwilligers van Scherpenzeel Welzijn en andere inwoners uit Scherpenzeel zich om mee te helpen in de tuin en een aantal schilderklussen te klaren. Allen kijken terug op een super geslaagde en gezellige dag. Vooral tijdens de lunch werd er gezellig met elkaar gekletst en konden cliënten vol trots vertellen over hun werkzaamheden bij Hofstede Ruwinkel.

En de vrijwilligers die meededen waren zo enthousiast over deze eerste kennismaking dat ze zelf vroegen wanneer ze weer welkom waren voor een vervolg.  De vrijwilligers van Welzijn Scherpenzeel nodigden cliënten uit voor een tegenbezoek om mee te doen aan de bingo. “Dat gaan we zeker doen”, aldus Jaco een van de medewerkers van Participatie Hofstede Ruwinkel.

Cliënten en medewerkers van Boerderij De Bossewaard ontvingen medewerkers van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en dat werd ook een zeer geslaagde NL Doet activiteit. Lees het enthousiaste verslag op de site van VGN

Bij locatie Binnenbos gingen verwanten, vrijwilligers, cliënten en medewerkers aan de slag voor een grote voorjaarsschoonmaak van de locatie. En ook hier ontstond een supergezellige ontmoeting en mooie samenwerking. Stagiaire Burak sloot aan bij de vrijwilligers om via NL Doet een inkijk te krijgen hoe het samenspel tussen professionals en informele zorgverleners verloopt. “Ik heb hier een hele leuke dag gehad met de cliënten en met alle mensen die een bijdrage hebben geleverd. Ik heb leuke gesprekken gevoerd met cliënten, vrijwilligers, verwanten en medewerkers. Ik heb een hele warme sfeer ervaren op de afdeling en merkte dat familieleden en vrijwilligers elkaar kennen.  Ik vond het een mooi en goed samenspel tussen familie, vrijwilligers en medewerkers”, aldus stagiaire Burak

Mooi van Abrona en woonlocaties in De Meern hadden zich aangesloten bij de NL Doet Vrijwilligersmarkt in winkelcentrum Vleuterweide. Deze markt was een initiatief van stichting Wil in je buurt om samen met alle vrijwilligersorganisaties uit Vleuten en De Meern  inwoners te informeren over de verschillende  vrijwilligersactiviteiten in de wijk.  Vanuit Abrona hadden we een workshop georganiseerd en gaf Cliënt Nicoline  samen met vrijwilligster Liesbeth een workshop Glazuren aan aspirant vrijwilligers. Op de markt stonden vrijwilligers:  Wil en Berry van Locatie De Veldhof de vele bezoekers te woord om te  vertellen over hun mooie vrijwilligerservaringen.  Er werden heel wat flyers uitgedeeld aan belangstellenden en leuke gesprekken gevoerd.