Zorgsafari, een kans die ik niet had willen missen!

In mei mocht Ilse Zwanink vanuit de zorgsafari meelopen op de Planetenlaan E. Hoe zij dat heeft ervaren, heeft Ilse beschreven:

Zonder enige verwachting ging ik op 10 mei naar het hoofdterrein van de Planetenlaan toe. Hoe gaaf is het om mee te mogen kijken op een locatie waarvan je eigenlijk niet zo veel weet!

Persoonlijk begeleider Justen heeft mij aan de hand meegenomen deze dag. Eerst liet hij mij kennismaken met een aantal bewoners van Planetenlaan E en kon ik meekijken hoe de opstart ging. Justen liet mij de kamers zien van de bewoners en gaf informatie over de afdeling.

Terug naar gewoon
Rond 9:00 uur was bijna iedereen al naar dagbesteding toe. Ik stond versteld: “Hoe krijg je dat voor elkaar?” vroeg ik. Justen zijn antwoord was: “Gewoon”. Later op de dag heeft hij mij de werkwijze van Planetenlaan mogen uitleggen. “Terug naar gewoon” is het doel van Planetenlaan E. Eerst maar weer eens rustig beginnen met “gewoon”. Gewoon toch maar opstaan, gewoon toch maar weer douchen, gewoon toch maar weer ontbijten… Gewoon, gewoon, gewoon… als houvast. Dat lijkt simpel, maar dat is het niet.

Na 9:30 uur hadden wij de kans om een rondje te doen op het terrein. Zo kon ik ook nog kennis maken op Planetenlaan A,B,C,D en dagbesteding. Mijn eerste indruk was erg positief. De vrolijke sfeer die de collega’s uitstraalde maakte mij blij. Als kers op de taart kwam ik ook nog 2 oud bewoners van mijn huidige locatie tegen. Het leek erg goed met hen te gaan.

Het is een leuke ervaring geweest voor mij om kennis te mogen maken met de Planetenlaan. Justen heeft mij veel kunnen vertellen over de werkwijze, contact met externe, de cliënten en heeft mij vooral laten zien hoeveel plezier en liefde hij in zijn werk heeft. Samen hebben wij afgesproken in contact te blijven met elkaar. Voor ons beiden een leerzame en geslaagde ochtend!

Lijkt de Planetenlaan jou ook een mooie werklocatie? Bekijk dan de vacatures van deze locatie via https://www.werkenbijabrona.nl/vacatures?position-type=59641