Tandarts en mondhygiënist

De tandarts en mondhygiënist bij Abrona weten precies hoe ze mensen met een verstandelijke beperking de beste zorg kunnen geven. Door uitgebreide aandacht krijgen ook mensen met angst of een bijkomende stoornis goede en vooral prettige mondzorg. 

Wat doet de tandarts?

De tandarts bij Abrona voert dezelfde werkzaamheden uit als de tandarts in elke andere tandartspraktijk: het gebit controleren, gaatjes vullen, of een kroon of brug plaatsen.

Wat doet de mondhygiënist?

De mondhygiënist werkt vooral preventief. Zijn of haar werk is dus bedoeld om gaatjes en gebitsproblemen te voorkomen. De mondhygiënist maakt het gebit schoon, en legt uit hoe iemand het beste zijn tanden en kiezen kan poetsen en schoonmaken.

Speciale aanpak

De tandarts, mondhygiënist en tandartsassistent bij Abrona hebben jarenlange ervaring met cliënten die een verstandelijke beperking hebben. Daarom doen ze een aantal dingen anders voor mensen met een verstandelijke beperking. 

  • Ze nemen veel tijd om rustig uit te leggen wat ze doen. Iemand krijgt alle ruimte om vragen te stellen en tot rust te komen. 
  • Ze leggen de dingen zo uit, dat iemand met een verstandelijke beperking begrijpt wat er gebeurt. 
  • Ze leggen niet alleen aan de cliënt, maar ook aan ouders/verzorgers/begeleiders uit hoe iemand het beste zijn gebit kan onderhouden.

Wie kan bij onze tandarts en mondhygiënist terecht?

Iedere volwassene met een verstandelijke beperking is welkom bij de tandarts of mondhygiënist. Hiervoor hoeft iemand dus niet op een Abrona-locatie te wonen. 

Onze specialisten