Brazzerie Abrona gaat sluiten

Ongeveer 25 jaar geleden begonnen zorginstellingen met sociale ondernemingen, waar mensen met een beperking normaal werk konden doen en zo meer deel konden nemen aan de maatschappij. Dit idee is later populair geworden en overgenomen door bedrijven, denk aan sociale ondernemingen, zoals The Colour Kitchen, Happy Tosti en Brownies & Downies. Een goede ontwikkeling vinden wij, zo kunnen wij ons beter focussen op de zorg. Daar hebben wij kennis over en zijn wij als organisatie goed in. 

De zorg voor mensen met een verstandelijke beperking verandert sterk. De wereld om ons heen verandert snel door nieuwe technologieën en er is een tekort aan mensen die in de zorg willen werken. Daarnaast worden de vragen en behoeften van mensen met een verstandelijke beperking steeds complexer en intensiever. Voor veel zorginstellingen zijn deze veranderingen een uitdaging, en dit geldt ook voor Abrona.

Vanwege deze veranderingen hebben we besloten om de Brazzerie, die onderdeel is van Abrona, in 2024 te sluiten. De laatste jaren hebben we verschillende mogelijkheden onderzocht om sluiting van de Brazzerie te voorkomen. Helaas is dat niet gelukt en na zorgvuldige overweging hebben we toch de knoop moeten doorhakken. Een moeilijke keuze die we niet licht hebben genomen. Nadat we ook de medezeggenschapsraden officieel het besluit hebben voorgelegd zullen we doorgaan met de volgende stappen.

Naar verwachting sluit de Brazzerie in september.

Onze prioriteit ligt de komende periode bij het ondersteunen en begeleiden van medewerkers en assistent medewerkers. We zullen er alles aan doen om voor iedereen een passende nieuwe werkplek te vinden, binnen of buiten Abrona.