Project K.I.T. van Abrona genomineerd voor Pier de Boer prijs!

Pier de Boer-prijs
De Pier de Boer-prijs is een initiatief van Stichting SPZ. Het doel van de prijs is het stimuleren van vernieuwende projecten voor mensen met een verstandelijke beperking. Mede hierdoor wordt een bijdrage geleverd aan hun welzijn. Eén keer in de twee jaar reikt de stichting de prijs uit met een nieuw thema. De winnaar van de Pier de Boer-prijs ontvangt een geldbedrag van € 30.000,- en een kunstwerk, de overige twee genomineerden ontvangen ieder € 10.000,-.

Gebit op een spiegelProject K.I.T. van Abrona is één van de drie genomineerden.
De Knappe Instructie bij Tandenpoetsen (K.I.T.) biedt een oplossing waarmee het tandenpoetsen leuk en gemakkelijk wordt. Onderdeel van K.I.T is een eenvoudig gebit dat je op je spiegel kunt plakken en dat via visuele ondersteuning (lampjes) het resultaat van het tandenpoetsen laat zien. Zo kunnen mensen met een verstandelijke beperking zo lang mogelijk zelf hun gebit verzorgen.

Momenteel testen 10 cliënten van Abrona de K.I.T. De uitkomsten van deze testen helpen bij de verdere ontwikkeling zodat meer cliënten binnen én buiten Abrona gebruik kunnen maken van de K.I.T.

Andere genomineerden voor de Pier de Boer-prijs zijn de MediaJungle (ASVZ) en De VraagApp (LFB & 3 Times Impact). Op 26 september 2019 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Meer informatie: arina.van.domselaar [at] abrona.nl