Samenwerkingsverband ADSU wint Jaarbeurs voor 1 dag

Aan De Slag in Utrecht (ADSU) krijgt voor een dag de sleutel van de Jaarbeurs! ADSU is het Utrechtse samenwerkingsverband van 13 organisaties in de verstandelijk gehandicapten-, verslaving- en geestelijke gezondheidszorg, het UWV werkbedrijf en de gemeente Utrecht. Abrona is één van de betrokken organisaties. ADSU won de actie van RTV Utrecht en de Jaarbeurs met het idee voor de Utrecht Zorgt Dag: een inclusief festival voor en door Utrechters met een kwetsbaarheid en/of een kleine beurs. Of kortweg FUIF, fantastisch Utrecht Inclusief festival.

De actie: win de Jaarbeurs voor 1 dag!
Nederland gaat langzaam weer open en om de nieuwe vrijheid groots te vieren, organiseerden RTV Utrecht en de Jaarbeurs de actie: Win de Jaarbeurs voor 1 dag. Uit ruim 100 ideeën selecteerde de jury de 3 meest bijzondere ideeën. Daarna was het aan Utrechters om te stemmen. ADSU kwam met een ruime meerderheid van de stemmen als winnaar uit de bus.   

De winnaar: samenwerkingsverband ADSU
ADSU is het Utrechtse samenwerkingsverband van 13 organisaties in de verstandelijk gehandicapten-, verslaving- en geestelijke gezondheidszorg, het UWV werkbedrijf en de gemeente Utrecht. Wij werken samen om mensen met een kwetsbaarheid te helpen aan een zinvolle daginvulling. Bijvoorbeeld door activering-, vrijwilligers-, of een leerwerkplek of betaalde baan

Bij het ADSU zijn betrokken: Abrona, Altrecht, Amerpoort, Reinaerde, Philadelphia, Gemeente Utrecht, Jellinek, Leger des Heils, Lister, Moviera, Tussenvoorziening, UW Re-integratie, UWV Werkbedrijf,  de Wilg en WIJ 3.0. 

Het idee: de Utrecht Zorgt Dag
Op ‘onze’ Jaarbeurs-dag organiseren we een onvergetelijk festival. Natuurlijk voor maar vooral ook met onze cliënten. En daarnaast voor hun mantelzorgers, vrijwilligers, collega’s, samenwerkingspartners en andere Utrechters met een kleine beurs. Onze droom? Een bruisende dag waarop mensen elkaar ontmoeten, hun talenten kunnen delen en ontspannen en genieten van muziek, theater, exposities, lekker eten en elkaar. 

Oproep! Help jij mee?
Als de coronacijfers het toelaten, moet ADSU de Utrecht Zorgt Dag in korte tijd opzetten. ADSU is daarvoor mede afhankelijk van de vrijwillige hulp en inzet van inwoners. Daarnaast is er vraag naar financiële bijdragen en bijdragen in producten of diensten van bedrijven en organisaties met een groot maatschappelijk hart of een SROI-opgave om er een onvergetelijke dag van te maken. 

Kan jij, jouw organisatie of bedrijf een bijdrage leveren aan het succes van deze dag? Mail dan naar FUIF [at] adsu.nl.