Abrona blij met vrijwillige inzet medewerkers IMI AERO-DYNAMIEK

Eindelijk mochten we weer een groep vrijwilligers ontvangen.  En dat kwam heel goed uit, omdat zowel bij de Kosmostuin als bij Boerderij Sterrenberg heel nodig het onkruid aangepakt moest worden.  Via NL Cares  kwam Abrona in contact met IMI AERO-DYNAMIEK. Het internationale bedrijf stelt medewerkers in de gelegenheid om 1 middag per jaar vrijwilligerswerk te doen om hun maatschappelijke betrokkenheid voor de samenleving te tonen.

En deze betrokkenheid en de zin om zich in te zetten voor Abrona was er zeker. Omdat ze meestal in gebouwen werkzaam zijn, vonden ze het leuk om nu in de buitenlucht aan de slag te gaan.  En dan is het fantastisch dat net toen ze bij Abrona aankwamen, de zon ging schijnen. Dat was gelijk een goede start. Abrona was bovendien al bij enkele medewerkers bekend. Vanuit IMI AERO-DYNAMIEK waren zij al in diverse gebouwen geweest van Abrona om het ventilatiesysteem door te meten. Dus helemaal leuk!

Met veel enthousiasme gingen ze aan de slag. Vanaf de Planetenlaan was het gejoel te horen waaronder ze op de helling bij De boerderij Duizendknoop aan het afsteken waren.  En ook bij de Kosmostuin hoorde je al van veraf dat hier hard gewerkt werd. Het schrapen van schoffels waarmee ze het terras onkruidvrij maakte was ook hier al in de verte te horen.

Na 2 uur hard werken waren de klussen geklaard. Tijd voor een hapje en drankje en applaus voor de harde werkers.

Namens collega's en cliënten van Abrona wil ik alle medewerkers van IMI AERO-DYNAMIEK heel hartelijk dank voor hun enthousiaste inzet en natuurlijk ook dank aan NL Cares en Vrienden Van Abrona die ook betrokken waren bij deze match.

 

Anneke Ritzen

Adviseur Vrijwilligerswerk