Hotel Restaurant Abrona wordt Broeck Oudewater, Grand Café en Hotel

Vandaag vond de daadwerkelijke levering en sleuteloverdracht van het pand aan de Broeckerstraat in Oudewater plaats. Het pand van Abrona is in oktober verkocht aan een consortium van tien maatschappelijk betrokken ondernemers uit Oudewater. 

Voordat de daadwerkelijke levering kon plaatsvinden, moest eerst de bezwaartermijn van zes weken op de goedkeuring van het College Sanering Zorginstellingen worden afgewacht. Kopers en verkoper hoopten dat de feitelijke levering en overdracht nog voor de jaarwisseling kon plaatsvinden en dat is gelukt. 

In het pand was sinds 1999 Hotel Restaurant Abrona gevestigd. Dit was het eerste hotel in Nederland waar mensen met een verstandelijke beperking werkten. Op 1 juni 2020 besloot Abrona het hotel-restaurant te sluiten, maar door de verkoop aan het consortium kan er een doorstart worden gemaakt. Weliswaar onder een andere naam, maar grotendeels met dezelfde doelstellingen. Het hotel-restaurant gaat verder onder de naam Broeck Oudewater, Grand Café en Hotel.

Broeck opent naar verwachting op 1 april haar deuren.

Lees ook het nieuwsbericht van 12 november: Consortium van Oudewaterse ondernemers koopt Hotel Restaurant Abrona