Op zorgsafari: Meedraaien bij dagbesteding Hofstede Ruwinkel

Vanuit de Zorgsafari heeft Esther van Rooijen een ochtend meegelopen bij dagbesteding Hofstede Ruwinkel in Scherpenzeel. Haar ervaringen en leermomenten deelt ze graag:

‘Superleuk om een ochtend mee te mogen draaien. Dank jullie wel voor de hartelijke ontvangst! Mijn ervaringen en gedachtes over de zorgsafari en de verschillen tussen de locaties vertel ik graag. Hopelijk kunnen we op deze manier het beste uit elkaars ervaring halen. En iedereen van de Ruwinkel is van harte welkom om eens bij ons bij Benschop te komen kijken en ervaringen uit te wisselen.

De Ruwinkel is een prachte locatie met een leuk team. Het team staat open voor feedback, wil graag samen sparren en meer met andere locaties samenwerken. Het is erg leuk om te zien dat er spontaan bezoekers het erf opkomen. Door de kringloopwinkel is het terrein makkelijk toegankelijk om verder te kijken voor mensen.

Mijn doel was onder andere om te kijken hoe een andere locatie cliënten laten werken in de moestuin. Ook was ik benieuwd naar de omgang met wisselende groepsdynamiek en werken met cliënten die wat minder motivatie hebben. Hoe doet een andere locatie dat? Ik heb een goed beeld kunnen krijgen hoe de Ruwinkel dit aanpakt. Daar heb ik van geleerd.

De zorgsafari is erg zinvol geweest. Ik zie een aantal verschillen tussen locatie Benschop en Ruwinkel die ervoor zorgen dat ik anders naar onze werkzaamheden ben gaan kijken. In de toekomst kunnen we met deze ervaringen aan de slag en kijken hoe we dit kunnen verbeteren. Nogmaals bedankt en tot de volgende keer!’