Werk en dagbesteding

Wie je ook bent, wat je ook kunt, en hoe je ook wilt groeien: er zijn allerlei soorten werk en dagbesteding. We helpen je om te zoeken naar een leuke en zinvolle daginvulling, die bij je past. 

Iedereen wil aan het einde van de dag tevreden en gelukkig zijn. Hoe is dat voor jou? Dat onderzoeken we met elkaar. Wie ben je? Wat past bij jou? Wat wil je graag leren?  

  • Misschien wil je het vooral gezellig hebben in een groep, zonder dat er van alles moet.  
  • Of ga je graag naar dagbesteding waar je bijvoorbeeld schildert of met muziek bezig bent. Omdat je creatief bent. 
  • Misschien word je juist gelukkig van vrijwilligerswerk doen. Zodat je iets kan betekenen voor een ander. 
  • Of wil je een betaalde baan bij een bedrijf of winkel.

Als we weten wat je wilt, helpen we je om te zoeken naar een fijne plek waar je je talenten kunt ontwikkelen. Dat kan een plek zijn binnen de dagbesteding van Abrona, of een plek bij een bedrijf waar meer mensen met een verstandelijke beperking werken, of ergens anders. Op alle plekken zorgen we voor begeleiding, als dat nodig is.

Meedoen met de maatschappij 

Zichtbaar zijn. En meedoen met de maatschappij. Dat is wat Abrona belangrijk vindt. Hoe we dat doen? Door zoveel mogelijk aan te sluiten bij wat er al is in de wijk. Wil je zelf boodschappen doen? Samen met anderen klusjes voor de buren doen? Een koffiemiddag organiseren voor mensen in de wijk? We helpen je contact te zoeken in de buurt. 

We praten met bedrijven 

Heb je zelf ideeën of ken je mensen die bij bedrijven werken? Dan kun je daar mee aan de slag. Soms zoekt Abrona zelf naar werkplekken voor jou. Dan gaan we met bedrijven praten, en vragen we of je daar mag komen werken. Zomaar wat voorbeelden: we gaan praten met mensen van een gemeentehuis om de lunch en catering te mogen leveren. We zoeken contact met een boerderij als je daar graag wilt werken. Of we vragen bij de bibliotheek of je kunt helpen met boeken terugzetten.

Hoe kunnen we de wijk helpen? 

We kijken ook naar wat mensen en bedrijven in de wijk nodig hebben. Kom eens langs bij ons in Vleuten! Daar zitten we aan de rand van een winkelcentrum. Vroeger reden daar elke dag veel bestelbusjes. Die bezorgden pakketten bij de boekhandel, de supermarkt en de groenteboer. Maar al die auto’s in het winkelcentrum: dat vond niemand leuk.  

De oplossing? Abrona krijgt nu alle pakketjes voor de winkeliers. En cliënten van Abrona brengen de pakketjes langs bij de winkels. Met een bakfiets. Dat is fijner voor de winkeliers, voor de mensen die winkelen, en voor de cliënten. Want die hebben nu leuk werk.