Het verhaal van ... Debbie

Met Debbie gaat het prima

DebbieDebbie werkt als postbezorger bij Cycloon, is wekelijks actief als vrijwilliger op de kinderboerderij, gaat ieder weekend naar haar vriend en is lid van de Hofraad. “Met mij gaat het prima. Ik voel me uitstekend thuis hier op De Hof.” 
 
“Als postbezorger heb je heel verantwoordelijk werk. Je moet zelfstandig de post sorteren en zorgen dat al die post nog dezelfde dag bij de mensen in de bus ligt. Maar daarmee stopt het niet. Je hebt natuurlijk ook nog je collega’s. Stel dat zij die dag meer post hebben, dan ga je natuurlijk wel even helpen als je zelf al klaar bent. Bij Cycloon hebben wij als  motto ‘een team, een taak’. Dus als ik klaar ben met mijn wijk, bel ik mijn teamleider of ik nog in een andere wijk kan helpen. Je kunt het niet maken dat wij een week na oud en nieuw nog kerstkaarten bezorgen omdat iemand per se op tijd naar huis wilde. Als wij aan het eind van de dag nog niet klaar zijn, dan gaan wij gewoon met z’n allen nog even door.” 
 
“Op de dagen dat ik vroeg klaar ben, ga ik vaak nog even naar de kinderboerderij. Daar heb ik vroeger gewerkt als vrijwilliger. Zeker in het voorjaar is het hard werken omdat de lammetjes vaak moeten worden bijgevoerd. Op mijn mobiel hou ik precies bij wanneer de ooien zijn uitgerekend. En de boer laat het me altijd gelijk weten als er lammetjes geboren zijn. Dan kom ik diezelfde dag als het kan nog langs om te kijken en te helpen met voeren. Maar als het nodig is, maak ik natuurlijk ook de stallen schoon.” 
 
“Ik heb het prima naar mijn zin op De Hof. Maar uiteindelijk wil ik helemaal zelfstandig wonen, zonder begeleiding. Daarover praat ik regelmatig met mijn persoonlijk ondersteuner. Samen bespreken wij dan wat er nodig is om dat doel te bereiken. Hier op De Hof kun je, als het nodig is, 24 uur begeleiding krijgen. In het trainingshuis is maar vier uur per dag begeleiding aanwezig. Daar moet je echt in je eentje je eigen huishouden runnen. Dat wordt de volgende stap. Als dat ook goed gaat, krijg ik hulp bij het zoeken van zelfstandige woonruimte. Of misschien ga ik tegen die tijd samenwonen met mijn vriend. Wij hebben tenslotte niet voor niets al 4,5 jaar een relatie.” 

Lees ook het verhaal van ...