Het verhaal van ... Patrick

“Ik heb het soms nodig dat iemand zegt ‘Patrick, je kan het wel!”

PatrickPatrick vindt het soms moeilijk om te zeggen wat hij denkt, voelt en vindt. Maar als er op die momenten iemand in de buurt is die hem begrijpt en helpt, gaat het daarna weer prima. “Ik voel me dan net even zekerder en daardoor kan ik veel meer dan ik denk.” 
 
“Ik heb mijn praktijkdiploma boekhouden gehaald en ervaring opgedaan op de administratie bij Abrona. Als ik eenmaal begrijp wat ik moet doen en ik kan rustig mijn gang gaan, dan werk ik heel systematisch. Na een tijdje had ik geen begeleiding meer nodig. Het ging zelfs zo goed dat ik volgens de werkbegeleider klaar was om extern een baan te zoeken. Dat vond ik best spannend. Bij zo’n sollicitatiegesprek stellen ze immers allerlei vragen over wie je bent en wat je graag doet. En dan sla ik dus dicht.” 
 
“Het eerste deel van het gesprek ging prima. Ik kan tot in detail vertellen over mijn werk op de boekhouding. Maar toen ze persoonlijke vragen gingen stellen, wist ik niet meer wat ik moest zeggen. Toch kreeg ik de baan. Mijn werkbegeleider had namelijk al uitgelegd wat mijn sterke en minder sterke punten zijn. Nu werk ik drie dagen per week als datamedewerker bij Eigen Huis Groep in Nijkerk. Het is voor mij en voor hen best nog wennen. Maar er zijn al heel wat werkzaamheden die ik helemaal zelfstandig uitvoer.” 
 
“Thuis op De Hof heb ik een aantal taken. Samen met mijn medebewoners doe ik het huishouden en de boodschappen en we koken ook samen. Soms zijn er momenten dat ik even hulp nodig heb. Maar over het algemeen redden we het prima met z’n viertjes. Gelukkig blijft er naast het werk en het huishouden voldoende tijd over voor mijn hobby’s. Ik ben groot fan van Harry Potter en ken alle boeken en films. Laatst ben ik naar de Harry Potter tentoonstelling in Utrecht geweest en ik spaar nu om naar Londen te gaan. Bij de Warner Bros Studio’s kun je de originele filmsets bezoeken waar de Harry Potter films zijn opgenomen.” 
 
“Mijn andere grote hobby is FC Utrecht. Ik heb natuurlijk een seizoenkaart. Samen met een aantal vrienden bezoeken we alle thuiswedstrijden en soms gaan we ook naar een uitwedstrijd. Als hardcore fans hebben we een vaste stek achter het doel van de tegenstander.”

Lees ook het verhaal van ...