Met Lef en Liefde - over meedoen in de samenleving

Omgaan met LVBEen jaar lang zijn vier mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) gevolgd in hun weg richting zelfstandigheid. Een weg vol hobbels en obstakels.
De documentaire ‘Met Lef en Liefde’ die hierover is gemaakt, laat zien hoe moeilijk het is voor mensen met een LVB om hun plek te vinden in de samenleving.

Door diverse deskundigen uit het werkveld maar ook door ervaringsdeskundigen wordt in de film gesproken over verschillende thema’s zoals vooroordelen, het leven in de samenleving en de impact van het ‘label’, de woorden verstandelijk beperking.
Zij spreken zich in de film uit over uiteenlopende thema’s, zowel de kansen als de risico’s. Zij geven tips, delen hun ervaring en visies.
Foto van ervaringsdeskundige Sagar met de tekst 'Je moet geen land creëren waar mensen worden buitengesloten. We moeten juist met elkaar samenwerken'De film geeft een inkijk in hun werkelijkheid en houdt ons zo een spiegel voor. De ontroerende maar ook confronterende film maakt inzichtelijk hoe moeilijk het voor mensen met een LVB is om gewoon mee te kunnen doen in onze samenleving.

Voor iedereen een aanrader om te zien.

Meer informatie
Naast de documentaire zijn er livestream talkshows te volgen via Youtube. Lees meer over Met Lef en liefde en de talkshows op LVBdoetmee.nl