Ondernemingsraad Abrona 3e van Nederland!

Ontzettend trots: De ondernemingsraad (OR) van Abrona is 3e van Nederland! Dinsdag werd dit bekend gemaakt tijdens de ‘OR van het jaar’ uitreiking op landgoed Zonheuvel. De OR-leden van Abrona waren als genomineerden bij de verkiezing aanwezig, met support van manager HR Peter Edelman. In afwachting van de uitslag was het een hele leuke middag. Henk Volbeda kwam spreken over sociale innovatie en Prinses Laurentien over gelijkwaardigheid en de dialoog.  

De OR van Abrona zet zich in om medezeggenschap een nog betere invulling te geven binnen de hele organisatie. Dit is een samenspel tussen OR en bestuurder, tussen manager en teamleider en tussen teamleider en medewerker. “De OR gelooft in de kennis, kracht en ervaring van collega’s en dat ze ervan overtuigd zijn dat besluiten beter worden wanneer medewerkers betrokken zijn. Dit vraagt dat we naar elkaar luisteren maar ook dat medewerkers goed hun stem laten horen, “ vertelt Petra Vendrig (voorzitter OR).  

“Goede medezeggenschap krijg je alleen in samenwerking voor elkaar,” geeft Petra aan. Abrona vindt medezeggenschap (van medewerkers en cliënten/verwanten) dan ook erg belangrijk. De OR  krijgt de ruimte en de positie binnen de organisatie. Toke Piket (voorzitter Raad van Bestuur Abrona): "Onze ondernemingsraad in de top 3. Een verdiende nominatie. Zij zien als geen ander het belang van onze medewerkers en functioneren als een duidelijk en helder adviesorgaan. Laagdrempelig, bereikbaar, actief en transparant. De OR kijkt daarbij ook zeer goed naar wat speelt er in de sector en wat betekent dit voor ons als organisatie. Voor cliënten en hun sociale netwerk, medewerkers en de bedrijfsvoering. Zo dragen zij bij aan een duurzaam gezonde en aantrekkelijke organisatie".