Vriendschap en relaties - De verbindende kracht van bitterballen

Elke dinsdag kom je ze tegen op de duofiets met tandem: Thea, Wil en Nel. De drie vriendinnen wonen op de locatie Kometenlaan in Huis ter Heide. Ze zien elkaar elke dag. Op dinsdag fietsen ze samen met een vrijwilliger een rondje door de buurt. Er wordt heel wat afgekletst en gezwaaid tijdens het fietsen, want ze komen allemaal bekenden tegen uit de buurt.

Thea en Nel kennen elkaar al zeventien jaar. Ze kwamen elkaar tegen in het Dorpshuis. Thea was aan het poolen en Nel zat daar aan een tafeltje naar te kijken. Toen Thea een portie bitterballen ging bestellen, bestelde ze ook een portie voor die mevrouw aan dat tafeltje. Zo leerden ze elkaar kennen. Thea woonde op de locatie Orbis en verhuisde later naar de Spar, waar Nel al woonde. Daar groeide de vriendschap verder: samen boodschappen doen en samen koffiedrinken. “Het is prima als de één wat rust wil, dan houden we rekening met elkaar.”

Na de verhuizing naar de locatie Kometenlaan, leerden ze Wil kennen. Ook met haar is er een klik. “Op een vaste avond drinken we koffie met elkaar. We hebben eigenlijk nooit ruzie. Als we het een keer niet eens zijn met elkaar, komen we er altijd wel weer uit.” Al pratend en fietsend helpt het trio elkaar letterlijk vooruit.