Vrijwilliger Gré in het zonnetje gezet 

Afgelopen donderdag 22 februari werd vrijwilliger Gré in het zonnetje gezet. Bewoners en medewerkers van woonlocatie Zuiderbreedte hadden speciaal voor deze gelegenheid een feestje georganiseerd  om Gré te bedanken voor al haar trouwe inzet als vrijwilliger. Dat doet ze nu al meer dan 20 jaar. 

In een gezellig versierde keuken werd Gré overladen met cadeautjes en een bloemetje. Natuurlijk mocht de taart niet ontbreken. De kers op de taart was het kaartje voor Gré geschreven door de bewoners van Zuiderbreedte.  

Gré begon haar vrijwilligerswerk in 1992 bij Willem de Jong, dat later samen met Sterrenberg Abrona werd. In 2003 kwam zij in contact met Harm en sindsdien is zij als vrijwilliger heel belangrijk voor hem.   

Gré heeft altijd al wat gehad met taal en communicatie. Zo kwam zij in contact met woonlocatie Zuiderbreedte waar zij onder andere pictogrammen testte bij cliënten. En sindsdien houdt zij wekelijks een voorleesuurtje of doen ze samen een spelletje. 

Harm zit dan altijd naast Gré, want eigenlijk is Gré een beetje van hem omdat Gré toch vooral zijn vrijwilliger is. Ze begeleidt hem naar medische afspraken of als hij ergens anders naar toe gaat. Jarenlang gingen ze samen naar het Dolfinarium, dat was echt zijn favoriete uitje. Ook als Harm op vakantie gaat brengt ze hem altijd  naar de opstapplek en maken ze samen een mooi vakantieboek. Harm vertelt daarin met pictogrammen en plaatjes in eenvoudige taal zijn verhaal. Dit helpt hem om ook alleen met onbekende vrijwilligers mee te gaan op een begeleide vakantie.  

We zijn heel blij met Gré als vrijwilliger.  Alle activiteiten doet zij met veel plezier en geven haar veel voldoening. “Dus voorlopig ga ik nog wel even door”, aldus Gré. 

Gré in het zonnetje gezet_1Gré in het zonnetje gezet_2