Caroline Haring: "Ik werk liever dan dat ik vrij ben!"

Caroline Haring
Foto: Milou Oomens

Ze tekent graag, is fan van acteur Walter Crommelin en dol op reizen. Caroline Haring (23 jaar) herinnert zich haar avonturen altijd tot in de kleinste details. Ze woont in Bussum, in een woongroep voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking. Doordeweeks werkt ze in ’t Lichtpunt van Abrona.

Start werkdag

“Ik heb het erg naar mijn zin bij ’t Lichtpunt van Abrona. Het liefste werk ik elke dag! Mijn werkdag begint om kwart over negen. Na een kort gesprek met mijn begeleider was ik de bedrijfskleding. Daarna start ik met de bezorgservice. Ik noteer de soepen en snack van de dag van het restaurant en ga langs medewerkers in het dienstencentrum, gezondheidscentrum en De Kosmos om te vragen of ze iets willen bestellen.”

Bestellingen opnemen

“Bijna iedereen kent me inmiddels. Vooral manager Ageeth is altijd erg enthousiast als ik langskom. Ik weet precies wat ze wil: salade met alles erop en eraan, maar zonder olijven. Andere medewerkers bestellen elke dag wat anders. Als ik terugkom doe ik nog wat klusjes en heb ik pauze. Daarna breng ik de bestellingen rond. Om kwart voor drie zit mijn werkdag erop en ga ik met de fiets, bus en trein weer naar huis.”

In het verkeer

“Ik ga graag alleen op pad. Dat geeft me een gevoel van onafhankelijkheid. Autorijden mag ik niet, want door een oogafwijking zie ik maar 30%. Ik fiets naar bekende plekken zoals het station en zwembad. Elke zaterdagochtend trek ik baantjes. Ik ben een echte  waterrat!”

Ontmoeting BN-er

“In mijn vrije tijd teken ik. Cartoonfiguur Terrence uit de tekenfilm Totally Spice is mijn favoriete tekenobject. Wist je dat zijn stem is ingesproken door acteur Walter Crommelin? Ik ben een keer bij hem op bezoek geweest. Nou, dat vond hij hartstikke leuk. Ik zat wel 45 minuten lang in een van zijn fauteuils in Haarlem.”

Droom

“Wat een zachtaardige en knappe man is Walter Crommelin voor een 70-jarige! Het is mijn droom dat hij een keer komt lunchen in ’t Lichtpunt. Dat hij hier ineens voor me staat, en ik hem kan bedienen. Ik hoop dat hij dit leest!”

 

 

Tekst en fotografie: Milou Oomens | Doelgroep in beeld