Collega vertelt: Babette van de Weerd

Babette van de WeerdBabette van de Weerd (39) heeft bij Abrona haar draai gevonden. Drie dagen per week biedt ze cliënten een zinvolle dagbesteding alsof ze nooit anders heeft gedaan. Ze lacht. Niet eerder werkte ze in de zorg. Met een SPW mbo-diploma, de propedeuse SPH hbo en een afgeronde studie Event and Leisure management op zak, werkte ze twintig jaar lang voor Albert Heijn. Ze begon als vleeswarenmeisje en eindigde als teamleider. En nu is ze activiteitenbegeleider. Een spannende switch die verrassend goed uitpakte.

“Ik bleef zo lang bij Albert Heijn omdat het veilig was. Ik was zeker van mijn inkomen, wist wat er van me werd verwacht en vond het griezelig om de zekerheid die ik had op te geven.” Babette heeft ontdekt dat als je hardop zegt dat je iets anders zoekt, ook al weet je niet precies wat, dat dat kan helpen. Via haar broer kwam ze in contact met Leanne, persoonlijk ondersteuner op de Valkenier. Leanne nodigde Babette uit om een ochtend mee te lopen en had al snel in de gaten dat het voormalig vleeswarenmeisje veel in haar mars heeft. Ze raadde haar aan om te solliciteren.

Luisteren en invoelen

Als activiteitenbegeleider zorgt Babette ervoor dat cliënten lekker aan de slag kunnen. “Ik vind het heerlijk om met ze te werken, ze maken me vrolijk en laten zien dat er niet zoveel nodig is om gelukkig te zijn.” Luisteren, invoelen en kalmte zijn eigenschappen die ze goed kan inzetten in haar werk. Net zoals verbinden. “Ik ben in mijn element als ik kan organiseren en verbinden. Ik zie een zomerfeest met de buurtbewoners voor me. Maar kijk ook naar wat cliënten willen en kunnen.” Zo gaf een bewoner aan graag eens bij Albert Heijn te werken. Babette nam contact op met de bedrijfsleider en kreeg een brok in haar keel toen de jongen zo trots als een pauw in zijn blauwe jasje met naambadge in de winkel stond. “Met open armen werd hij ontvangen en wie weet kan hij daar in de toekomst dagbesteding doen.”