MOOI… van Abrona in acht ateliers

MOOI... van AbronaMOOI... van Abrona is een dagbestedingscentrum in Vleuten, waar deelnemers arbeidsmatige, belevingsgerichte en creatieve activiteiten kunnen doen. Dit gebeurt in acht verschillende ateliers, waar deelnemers zinvol, op maat en met plezier kunnen werken in een veilige omgeving. 

Binnentuin

Het is heerlijk pauzeren, lezen, luieren, bewegen en lunchen in de vernieuwde binnentuin van MOOI… van Abrona. Ook gebruikers van rollator of rolstoel kunnen gemakkelijk hun weg vinden. De gezamenlijke tuin is onlangs op- geknapt, dankzij subsidie uit het Initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht en de Vrienden van Abrona. Kortom, een levendige groene binnentuin waar elk seizoen iets te beleven is.

Atelier 8

Van hippe knuffels en vrolijke tassen tot stoere vogelhuisjes en houten sleutelhangers. Het zijn voorbeelden van wat deelnemers maken in Atelier 8. In dit creatief atelier kunnen deelnemers stapje voor stapje leren, ontdekken, samenwerken en zichzelf creatief ontwikkelen. Zij werken onder andere met hout en textiel, soms in opdracht en soms voor de verkoop in de winkel. De deelnemers vertellen enthousiast over Atelier 8. Kobus: “Ik maak vogelhuisjes en beschilder ze. En samen met de bibliotheek maken we een decor voor het kinderboek van het jaar.” Jan Willem: “Ik heb een stoel beschilderd met mijn eigen kunst. Een stoel in plaats van een schilderdoek dus.” Ron: “Ik heb een tas op de naaimachine gemaakt en ga er nog meer maken, want ik heb veel opdrachten.”

Winkel

De MOOI... van Abrona-winkel verkoopt handgemaakte producten uit de ateliers en kaarsen uit het kaarsenatelier van de Kosmos. Deelnemers werken in de winkel, leren de winkel te verzorgen en klanten te bedienen. Klanten krijgen informatie over de ateliers en hun producten en kunnen een rondleiding krijgen door de ateliers.  

Verbindingsbanken

Naast de Vleutense Zingende Toren staan sinds begin 2019 twee zogenaamde Verbindingsbanken. Ze zijn het resultaat van een groot mozaïekproject van deelnemers van MOOI… van Abrona, de Lionsclub Vleuten-de Meern, leerlingen van het Amadeus Lyceum en ouderen van Zorgcentrum de Rijnhoven. Een jaar lang hebben zij duizenden gekleurde steentjes geknipt en gelijmd op de zware betonnen banken. Dit gebeurde – voor iedereen zichtbaar - op het grote Informatieplein en dat leidde tot veel spontane ontmoetingen. De Verbindingsbanken zijn een cadeau van de Lionsclub, met als doel een kunstzinnige ontmoetingsplek te creëren voor mensen uit de wijk.