Samenwerking met Hogeschool Utrecht

Abrona werkt regelmatig samen met Hogeschool Utrecht. We hebben drie samenwerkingsprojecten voor je uitgelicht.

Gemengd Wonen heeft toekomst

Hogeschool Utrecht heeft een groot onderzoek gedaan naar de succesformule van Gemengd Wonen. Locatie De Biltse Grift was een van de deelnemers. Er wonen twee studenten samen met de cliënten in een studentenhuissetting. Het onderzoek werd afgesloten met een boeiende conferentie op de Hogeschool.

Gastles van een ervaringsdeskundige

Abrona en HU werken regelmatig  samen aan leuke gastlessen. Zo ver telde ervaringsdeskundige Alexander aan studenten over zijn leven met autisme. Alexander zegt zelf over de gastles: “Ik ben weer een ervaring rijker. Ik heb nog nooit eerder een gastles gegeven. Het is fijn dat ik  serieus genomen word en dat er gekeken wordt naar de mogelijk- heden en niet naar de beperkingen”. De studenten vonden het van grote meerwaarde om les te krijgen van een ervaringsdeskundige en dus komt Alexander gewoon nog een keer.

Buurten

Het project Buurten is een samenwerking tussen Abrona, Hogeschool Utrecht en Academie van de Stad. 43 Studenten Social Work dragen op verschillende locaties van Abrona bij aan mooie verbindingen in de buurt.