Vrijwilliger Ilan Matityahou: "Cliënten in beweging krijgen, dat maakt mij blij en trots"

Ilan MatityahouEen aantal jaren geleden ben ik een wandelclub gestart in Utrecht. Een van de leden van deze club is ook vrijwilliger bij Abrona en tipte mij dat dit echt iets voor mij zou zijn. Ze had groot gelijk. Bij Mooi…van Abrona in Vleuten kan ik mijn drive om mensen in beweging te krijgen helemaal waar maken.

Ik weet nog goed dat ik de eerste keer langs kwam bij Mooi…van Abrona. Toen ik kennis maakte met cliënten, had ik meteen een klik. Ik vind het leuk en boeiend om hen te leren begrijpen en met hen te communiceren. Je moet wel geduld hebben en soms ook leren incasseren. Soms dagen ze me uit en dan roepen ze bijvoorbeeld: “hé pannenkoek.” Dat vind ik leuk. Omgaan met mensen met een verstandelijke beperking maakt mij scherp. Ik let op hun lichaamstaal en let op kleine signalen die ik ontvang. Ik werk twee dagdelen als vrijwilliger bij Abrona. Wekelijks ga ik met een groepje papier prikken in het winkelcentrum in de wijk Vleuterweide. Echt leuk om te doen. Verder help ik nog met activiteiten van het serviceteam.

Het meest trots ben ik op de wandelclub die ik bij Mooi…van Abrona ben gestart. Elke dinsdag gaan we met een groep van 20 tot 30 mensen een uur wandelen. Bij een aantal cliënten merk ik duidelijk dat hun conditie verbetert. Dat vind ik geweldig. Ik ga trouwens ook elke week met een groepje naar de sportschool. Ook dat vind ik super om te doen.

Ik heb het reuze naar mijn zin bij Abrona en deel graag mijn positiviteit.