Werken in de tuin van Paleis Soestdijk

Foto: Caspar Huurdeman - Paleis Soestdijk
Foto: Caspar Huurdeman

Wat is er leuker dan dagbesteding bij een heus paleis? Cliënten van Abrona, Amerpoort en Sherpa helpen mee bij het onderhoud van de tuin en het bos van Landgoed Paleis Soestdijk.

Voor de cliënten is het een mooie dagbesteding. “Ik heb gemerkt dat de groep betrokkenen het heel leuk vindt om hier te werken. Men blijft vragen stellen over het paleis en de tuin,” vertelt Hester Lode, facilitair manager en rentmeester van Paleis Soestdijk. “En voor ons is het fijn  om extra handen te hebben.”

De cliënten van Abrona komen van de locatie Robberse Eiland. Daar  wonen en werken mensen met affiniteit met groen en water. Edwin Breed, activiteitenbegeleider bij Robberse Eiland, vertelt: “De cliënten vinden het werk bij Paleis Soestdijk super leuk. Als we geweest zijn vragen ze altijd: wanneer gaan we weer? Je voelt je ook gewoon een beetje koninklijk als je daar bent. Er is altijd veel werk te doen, waar de vaste tuinmannen niet aan toekomen.

Onno Meijlis, teamleider van Robberse Eiland: “Het is erg mooi om bij te kunnen dragen aan dit culturele erfgoed. Er valt ontzettend veel te leren en de cliënten vinden het geweldig. Je hebt echt een verhaal als  je thuiskomt.”