Wie betaalt de kosten voor de pedicure?

De cliënt is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar voetverzorging. Het zijn redenen dat een cliënt dit niet kan. Die redenen zijn:

  • Lukt het een cliënt door ziekte, een aandoening of omdat door ouder wordt niet om zelf de nagels te knippen en de voeten te verzorgen? Dan neemt de persoonlijk begeleider of een andere begeleider dit over.
  • Als een cliënt niet wil dat een begeleider zijn nagels knipt en verzorgt kan hij ook kiezen voor een pedicure om zijn nagels te knippen en verzorgen. De cliënt moet deze kosten dan zelf betalen.
  • Persoonlijke voetverzorging die de zelfzorg overschrijdt en door een pedicure wordt uitgevoerd worden betaald door Abrona (woonlocatie). Bijvoorbeeld het verzorgen van kalknagels, verwijderen van eelt of likdoorns.
  • Het begeleidingsteam kan, bij hoge uitzondering en met akkoord van de teamleider, een pedicure inhuren voor nagels knippen. Deze kosten betaalt Abrona (woonlocatie).
  • Sommige cliënten hebben om een medische reden voetverzorging van een pedicure nodig. De begeleider kan dan bij de arts verstandelijk gehandicapten (arts VG) of bij de huisarts om een verwijzing vragen naar een pedicure. De arts bepaalt of de verwijzing wel of niet wordt gegeven. Bij een verwijzing betaalt Abrona(B&E) voor de kosten van de medisch pedicure.