Opvang Oekraïense vluchtelingen

03-05-2022 Gratis vertaal- en spraaktool voor Oekraïense vluchtelingen 

De Oekraïense vluchtelingen zijn in een land waarvan zij de taal niet spreken. Hoe los je deze taalbarrière op? Dat vroeg ook AppMachine’s CEO Siebrand Dijkstra zich af, nadat hij twee Oekraïense gezinnen had opgevangen.

Pryv.it: een gratis online realtime tolk
Het huidige aanbod vertaalapps bood geen oplossing. Ze zijn niet gebruiksvriendelijk genoeg of Nederlands-Oekraïens ontbreekt. Daarom besloot Siebrand om met het AppMachine team een oplossing te maken die niet alleen deze gezinnen, maar ook de vluchtelingen in de rest van Nederland en andere Europese landen, helpt met communiceren. En zo ontstond Pryv.it, Oekraïens voor ‘Hallo, hoe gaat het?'

Pryv.it is een gratis online realtime tolk die de gebruiker in staat stelt om in zijn eigen taal te communiceren in tekst en spraak. Door de gebruiksvriendelijkheid van Pryv.it wordt het voor de vluchtelingen makkelijker om hun alledaagse bezigheden op te pakken. En kunnen we ze zich welkom laten voelen en meenemen in gesprekken. Dat is waarom deze applicatie belangeloos voor de Oekraïense vluchtelingen en hun omgeving is ontwikkeld.

Een webapp, simpel en veilig
Pryv.it is een webapp en maakt gebruik van onze AppMachine technologie. Daarnaast wordt het project ondersteund door Microsoft, die haar vertaaldiensten beschikbaar heeft gesteld voor Pryv.it.

Een web-app is een webpagina en je hoeft dus niets te downloaden uit een app store. De app is gemakkelijk te starten door naar Pryv.it te gaan en de unieke QR code van het gesprek te delen met degene waarmee je wilt praten.

Bij de ontwikkeling van Pryv.it heeft AppMachine goed nagedacht over veiligheid en privacy om de gebruiker zo goed mogelijk te beschermen. Pryv.it maakt daarom gebruik van end encription en slaat gesprekken niet op.

Pryv.it is in eerste instantie alleen beschikbaar in de talen Oekraïens en Nederlands en Engels, maar kan uitgebreid worden met bijvoorbeeld Pools, Duits of Italiaans. 

Gebruik Pryvit op pryv.it of kijk voor meer informatie op https://www.appmachine.com/pryvit

21-04-2022 Video opvang Oekraïense vluchtelingen bij Abrona 

Vorige week zijn er 11 mensen uit de Oekraïne gearriveerd. Na een ontbijt in het Lichtpunt zijn ze naar hun huis gegaan om te rusten en op adem te komen. Een vrijwillige tolk die in de wijk Sterrenberg woont, heeft contact met hen en is de schakel tussen hen en Abrona, mocht het nodig zijn.

Onderstaand een video waarin Petra van Ruler van Abrona aan het woord is over de voorbereidingen. Deze video is eerder opgenomen (voordat de mensen uit de Oekraïne waren gearriveerd).

06-04-2022 Onze Oekraïense gasten kunnen komen

Na ruim 1,5 week mails beantwoorden, telefoontjes aannemen, vrijwilligers regelen, spullen inzamelen en sorteren, verven, heen en weer rijden, heen en weer lopen, heen en weer (bak)fietsen, sjouwen, klussen en inrichten, is het dan nu eindelijk zo ver: de huizen aan de Universumlaan zijn klaar voor onze gasten!

Wat zijn er veel hartverwarmende reacties geweest uit de wijk, uit omliggende gemeenten en van collega's en cliënten op het voornemen van Abrona om vluchtelingen uit de Oekraïne te verwelkomen. Binnen no-time stond het Lichtpunt vol met meubels, gordijnen, kleding, toiletartikelen enz. en kon alles over de twee woningen verdeeld worden. Dinsdag zijn er bedden bezorgd die dinsdagavond en vanavond in elkaar gezet gaan worden door 4 vrijwilligers.

We hebben inmiddels een tolk gevonden die contactpersoon wil zijn voor onze gasten en die zeer waardevolle contacten heeft om het onze gasten zo aangenaam mogelijk te maken.

Hartelijk dank allemaal!!

. . .

01-04-2022 Bedankt!

Er zijn veel spullen gebracht waarmee de woonruimtes ingericht kunnen worden. Heel erg bedankt voor jullie hulp, dit wordt enorm gewaardeerd!

Momenteel zijn we nog op zoek naar een tafelmodel koelkast en een droger. Wanneer iemand ons hieraan kan helpen, horen we dat graag via abronahelptoekraine [at] abrona.nl.

Nogmaals: bedankt voor alle benodigdheden!

28-03-2022 Vacature vrijwilligers

Met ingang van 6 april gaat Abrona vluchtelingen uit Oekraïne opvangen in 2 leegstaande woonhuizen aan de Universumlaan. Jouw hulp kunnen we hierbij goed gebruiken. 

Activiteiten waarbij je kunt helpen: 

Dinsdag 29 maart             9.00 - 15.00     Rondbrengen van flyers door de wijk Sterrenberg 
30 maart t/m 1 april        16.00 - 18.00     In ontvangst nemen spullen 
Zaterdag 2 april                9.00 - 13.00     In ontvangst nemen van spullen 
Maandag 4 april               9.00 - 13.00     Compleet inrichten woonruimtes
Maandag 4 april              13.00 - 19.00     Compleet Inrichten woonruimtes
 En verder komen we ook graag in contact met iemand die Oekraïens spreekt en ons als tolk wil bijstaan.   

Kun jij ons helpen bij een van deze vragen?
Stuur dan een berichtje naar abronahelptoekraine [at] abrona.nl Vermeld hierbij jouw naam en telefoonnummer en vermeld met welke vraag jij ons wilt ondersteunen. 

Deze vacature sluit op zaterdag 30 april 2022

28-03-2022 Opvang Oekraïense vluchtelingen bij Abrona

Abrona vangt vanaf 6 april Oekraïense vluchtelingen op. Hiervoor zijn 2 locaties aan de Universumlaan beschikbaar gesteld. Op deze locaties is ruimte voor 16 bewoners. Wij hopen hiermee een steentje bij te dragen aan de grote hulpvraag voor Oekraïense vluchtelingen. 

Draag jij ook jouw steentje bij?
Jouw hulp kunnen we hard gebruiken. De ruimtes aan de Universumlaan zijn nog leeg. We zijn daarom op zoek naar spullen om de woningen in te richten. Help jij met spullen inzamelen? Bekijk hier het overzicht van wat er nodig is. Ook houdbare voedingsmiddelen zijn heel goed te gebruiken.

We waarderen het enorm als je kunt helpen. Om overzicht te houden in de ingezamelde spullen willen we je vragen vooraf een mail te sturen naar abronahelptoekraine [at] abrona.nl. Graag horen we welke spullen je beschikbaar hebt met daarbij jouw telefoonnummer, wij nemen dan contact met je op en vervolgens kunnen de spullen ingeleverd worden.

Waar en wanneer kun je spullen inleveren?
Waar? ’t Lichtpunt
Wanneer: Woensdag 30 maart t/m zaterdag 2 april.
Doordeweeks van 16.00 tot 18.00 en op zaterdag van 10.00 tot 13.00.

Blijf op de hoogte
De situatie kan snel veranderen, volg het laatste nieuws over de opvang van Oekraïense vluchtelingen op deze pagina op onze website.

Verder komen we ook graag in contact met iemand die Oekraïens spreekt en ons als tolk wil bijstaan. Ken jij iemand? Of kan je ons op andere manieren een handje helpen? 
Mail ons vooral, ook wanneer er vragen zijn, naar het mailadres abronahelptoekraine [at] abrona.nl.